Varia november 2012

3 november 2012

Na het boodschappen doen kwam ik bij de Hoekpolder deze Sperwer tegen.en een Fazant maakte dat hij weg kwam.En ja hoor, ik kan nog lopen ondanks een gekneusde enkel, knie, rib en pols. Alleen niet zo snel en ver. Dan op het droge moment van de dag maar weer naar Lentevreugd. Nee, niet met de scooter.......
Deze keer liet moeder Toren zich als eerste zien, ondanks de dreigende lucht.

Biddenden met een muisOok zij bewaarde het restantom het te verstoppen.Pa kwam nog even model zittenPoetsendTasje vergetenPoedelende Zilvermeeuwen nog een Zilvermeeuw7 november 2012
Vanmorgen naar Meijendel geweest. Op het fietsje heel Meijendel doorgeweest en bij de Ganzenhoek aangekomen
verbaasde ik me erover (lees: liep ik te mopperen) dat er werkelijk niets te zien en zelfs niet te horen was!
Zelfs geen Meesjes. Dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Het enige dat ik hoorde was de wind. Hoewel.....
Ineens hevig gekrok boven mijn hoofd. Ja hoor, twee RavenHet leek wel het startsein voor nog meer mooie dingen, want even later kwam een Sperwer overvliegen.

Gaaien op de terugweg nog een jonge Havik

Deze Buizerd ging er net vandoor toen ik knipteNatuurlijk een Torentje pal boven mijn hoofd.

en langs de snelweg in Rijswijk een Buizerd op een lantaarnpaal.

10 november 2012

Troosteloze dag en dan krijg je troosteloze foto's! Het begon al slecht in Meijendel met een dode Houtsnip.
Slachtoffer van de wielrenners of van een roofvogel.Verder was er ook niet zoveel te zien. Wat Zwarte MezenEen Goudhaantjeen wat StaartmezenGeprobeerd vanuit Meijendel met de auto naar de Starrevaart te gaan, maar dat is hopeloos mislukt! Nog wel onderweg de overwinterende Slechtvalk op het MCH gezien.Ook in het Abtwoudse Bos was het niks. Alleen een Groene Specht een beetje behoorlijk vast kunnen leggen.
En daar wordt ik dan wel weer vrolijk van!17 november 2012
Na alle mailtjes die ik over de Pestvogel had gekregen vanmorgen toch maar eens in alle vroegte naar Barendrecht
vertrokken. Het was nog niet eens helemaal licht toen ik er aankwam, maar ik was zeker niet de eerste! Ook de Pestvogels waren al aanwezig. Jammer dat het weer niet meewerkte, wat het fotograferen er niet makkelijker op maakte.

Op de terugweg via Hoek van Holland gereden. Wat een mistroostige boel is het daar met dit weer. Gelukkig toch nog wat gezien.
TureluurBontbekplevier

Drieteenstrandloper

Leucistische Kauw

Een Torenvalk op zoek naar prooien daarin geslaagd
Op het laatste moment nog twee Huiskraaien gezien.Het trok echter steeds verder dicht, dus maar naar huis gegaan. Kon ik toch Sinterklaas nog zien aankomen!

18 november 2012
Voor het eerst weer met de scooter erop uit geweest en dus via de polder naar de Starrevaart.
In de Duivenvoordse Polder zat deze Buizerd in het weiland.en een Zilverreiger struinde de oever af.

In een hoogspanningsmast een SlechtvalkDe Starrevaart zit momenteel vol met Smienten en Kieviten
Man SmientVrouw Smient

en hier en daar een verdwaalde Fuut
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.....Hier lijkt het wel of de Fuut dubbele ogen heeft.

Deze Kievit houdt de Grauwe Gans goed in de gaten.Stiekem naar elkaar gluren door het riet.In de duinen, zoals de laatste tijd gebruikelijk, weinig te beleven. Genoten van het gezelschap van de twee
vaste Kraaien.

RoodborstGaaiOp de terugweg nog even langs het MCH, waar de overwinterende Slechtvalk ook thuis was.

21 november 2012

Nog een keer naar Barendrecht geweest om vogels te pesten voor alle bessen op zijn. En ik had geluk: er waren er nog vijf.Nog even in het park rondgekeken. Ik wilde daar een Ekster fotograferen, maar een Aalscholver moest zich even uitsloven, landde zowat óp de Ekster en begon aandacht te trekken.

KuifeendRosse StekelstaartDaarna nog even door naar Scheveningen om uit te waaien.
Jonge ZilvermeeuwDeze Aalscholver werd gepest door de MeeuwenTot twee keer toe een Bruinvis gezien, maar niet echt goed vast kunnen leggen.Zeekoet

OeverloperPaarse Strandloper

25 november 2012
Gisteren vanwege het weer en de intocht van Sinterklaas in Rijswijk niet op pad geweest en vanmiddag een verjaardag. Dan in de ochtend maar de storm trotseren en naar het Abtswoudse Bos gegaan. Ik dacht dat het daar wel rustig zou zijn, maar de plaatselijke jachthondenvereniging had z'n examendag!
Dan maar naar de buitenkant van het bos gegaan, waar het wel rustig was. En daar had ik geluk mee. Eerst alleen een
Slobeend gezien.Maar aan de buitenkant zaten drie kleine Zwanendie er helaas al snel vandoor gingen. (samen met een Knobbelzwaan)

Dus ik ben doorgelopen naar de Lage Abtswoudse Polder.
Tafeleend die moeite had tegen de stroom in te zwemmen.Een Buizerd had het lagerop gezocht.Ineens zie ik daar de drie Kleine Zwanen ook weer zitten in het weiland.

Overvliegende Kolganzen

Een Grote Zilverreiger ziet mij bij het overvliegen staan en wil de andere kant op gaan. Hij heeft echter zoveel moeite om weg te komen door de stormachtige wind dat hij langdurig vlak boven me blijft hangen.

En deze Blauwe Reiger heeft beschutting gezocht in het riet.

Op de terugweg Antonia nog op het Belastingkantoor gespot28 november 2012
Doordat ik 's middags alweer op school moest zijn, al vroeg op pad gegaan naar Scheveningen.
Het begon net licht te worden toen ik aankwam. De Scheveningen 42 voer net uit.Gelukkig waren ze niet alleen! Er waren sowieso heel veel Meeuwen boven de zee. Helaas kwamen ze niet veel dichterbij, zodat je niet kon zien of er nog een leuke Jan van Gent tussen vloog.Nadat het wat lichter was geworden zag ik een Zwarte Zee-eend ronddobberen.De Scheveningen 42 keert terug naar de haven.Ook was er weer een Zeehond. Helaas bleef deze op afstand.

De Zwarte Zee-eend kwam echter nog wel mooi dichtbij

Na regen komt........de regenboogScholeksterIn het duin weinig te zien, alleen Mr Rabbit in het zonnetjeen een Vink.Dan maar naar huis.