Slechtvalken Rijswijk

Slechtvalk MCH

De Slechtvalk die al twee jaar overwintert op het MCH Antoniushove is, blijkt nu pas, in december gewond aangetroffen in een park nabij Leidschenhage. De valk bleek getroffen te zijn door een schot hagel, vermoedelijk in de Duivenvoordse polder, het jachtgebied van de Slechtvalk.
De valk is overgebracht naar de Haagsche Vogelopvang waar zij in februari is geringd en overgebracht naar elders om verder te revalideren.
Het vreemde is echter dat dit schijnbaar niet bekend mag worden, want eerdere berichten hierover zijn verwijderd of aangepast.
Waarom wordt dit gedaan? Toen S2, de vrouwtjesslechtvalk uit de Mortel (bekend van Beleef de Lente) werd neergeschoten, was dit landelijk nieuws en werden er heuse reddingsacties en geldinzamelingen gehouden. Nu verwacht ik niet dat dat voor elke vogel gebeurt, maar dit geval wordt gewoon in de doofpot gestopt. Waarom??? De Slechtvalk is een beschermde vogel en als die beschoten wordt moet daar gewoon aangifte van gedaan worden, zelfs als er geen dader bekend is.
En vooral bekend maken!

De MCH valk in betere tijden (18 november 2012)